En helg i Blue Mountains

Då var vi tillbaka efter en hel weekend i Blue Mountains och Penrith. Vi tog tåget ut till Penrith och Livi på torsdag kväll. Det tog ca en timma och när vi kom fram stod Livi och väntade på oss med sin lilla bil. Hon var lite nervös över att ha två unga tjejer hos sig en hel helg, men hon märkte nog ganska snabbt att vi är lätta att underhålla ^^
Hon bodde i ett underbart område som heter Glenmore Park. Det såg verkligen ut som en amerikansk förort med massa stora hus med dubbla garageportar och breda gator. Men det var ändå så mysigt. Livi bodde i ett litet parhus i början av Glenmore Park (vilket var bra för det var ett så stort område att om man åkte för långt in, så hittade man aldrig ut igen).


 

Livis hus

På kvällen när vi kom till Livi hade hon fixat allt åt oss. Sängplatser, badlakan, schampoo och balsam, mat och till och med soppa åt mig för att mormor hade skvallrat om att jag mådde dåligt. En snällare dam får man ju leta efter ska jag säga. Jag längtar tills vi får åka tillbaka dit igen.
Sen kom Livis dotter, Alexandra, och hennes man, John, över en stund och pratade lite. De hade planerat hela helgen med aktiviter och utflykter från morgon till kväll. Det fanns ingen tid för vila ^^

fredagsmorgonen kom Alex och hämtade oss med sitt barnbarn Badin. Världens gulligaste lilla unge. I början vågade han inte ens titta på oss för han var så blyg, men när han väl förjade prata fick man inte tyst på honom. Det var bara: "girls, girls!"
De tog i alla fall med oss upp till Blue Mountains för at visa oss "De tre systrarna" och den fina utsikten över regnskogen.



De tre systrarna. De är egentligen aborignierkvinnor som blivit förvandlade till sten av en medicinman.

Vi tog sen ett tåg ner till botten av regnskogen, eller man kanske inte ska kalla det för ett tåg. Det var mer som en vagn nerför ett stup! Rälsen lutade i 45 grader och är dem brantaste i världen. När vi äntligen kom ner till botten promenarade vi runt i regnskogen en stund innan vi tog linbana upp till toppen igen.



Tågrälsen sedd nerifrån

När vi kom upp till toppen igen åkte vi till en liten park och hade pickninck. Tyvärr började det regna och blåsda så mycket så det fick bli en snabb pickninck och sen åkte vi vidare. Då tog de med oss till en liten by en bit ifrån bergen där vi gick till en gammaldags godisaffär, eller "Lollyshop" som det kallades. JAg tror att Badin var i himmelriket där inne. Det var godis vart man än tittade ^^



Picknick i kylan

Efter det åkte vi tillbaka mot Penrith och Alex lämnade av oss hos Livi igen, men det blev ingen vila då inte. Livi tog med oss för att tityta på OS-sjöarna som de byggde inför OS 2000. De var otroligt stora! Hela 2 km långa och de hade till och med byggt ett sställe för forsränning. Man åkte alltså i en konstgjord forsräninngsbana. Det såg jättekul ut!
På kvällen tittade vi på en DVD av en konsert med Livis favoritmusiker André Rieu, så vi kom inte i säng förrän klockan tolv.

Lördagen började tidigt. Klockan halv nio åkte vi till idrottsplanen för att titta på Livis andra barnbarns barn när han spelade en sorts baseball. Tyvärr förlorade dem, men de verkade ha kul ändå. Sen tog Livis barnbarn Stephanie med oss ch Badin till Fetherdale Zoo där jag äntligen fick klappa en koala och en känguru! De var så otroligt söta!



Jag och en liten Wallaby

Efter det var i alla fall jag nöjd, så då åkte vi vidare mot den stora dammen. Det var en gigantiska damm som ger vatten till hela Sydneys befolkning på 4,5 miljoner invånare! Men det började regna lite smått då också och så skulle vi vidare till Alex's hus och äta, så vi åkte vidare. Jag ch Ida ville ju göra någonting för att tacka dem för allting, men de vägrade att ta emot något, så vi bestämde oss för att baka en prinsesstårta som tack. Ida hade aldrig gjort en inna och jag har bara provat en gång med assistans, så vi visste inte riktigt hur det skulle gå.

Vad tycker ni?

De var i alla fall väldigt nöjda med våran tårta :D Vi satt och åt och pratade hela kvällen. De gav oss massa tips om saker vi borde se på vår resa upp mot Cairns och bjöd även med oss till Johns brors farm när vi kommer tillbaka till Sydney i maj. Det ska bli jättekul!

söndagen åkte vi för att titta på "The red hand cave" i Blue Mountains national park. De är ca 1600 år gamla hand avtryck av Australiens urbefolkning aborignierna. Det krävdes en liten promenad för att ta sig till grottan och på den lilla stunden hann vi se två stycken ormar. En var en Red Belly Snake (tror vi att den heter) som är en av australiens giftigaste. Lite läskigt var det allt.

Efter det äventyret blev vi hungriga så åkte en bit bort för att grilla vila lite. (Som ni kanske märker så kör man bil överallt här. Men i detta fallet var det nödvändigt för det var ca 1 mil in i national parken).
John och Chris (deras son) fixade grillningen medan vi andra solade och tittade på djurlivet. Kakaduor flyger omkrin och väsnas och papegojor och kokaburror försöker smyga till sig lite mat. Kakaduorna är ungefär som våra fiskmåsar eller kanske skator. De är verkligen överallt!

Sen tog de med oss till en utsiktspunkt där man såg ut över hela Penrith, floden och Glenmore Park. man kunde till och med se hela vägen till Sydney som ligger ca 45 km bort.
På eftermiddagen fick vi faktiskt lite tid att vila innan hela familjen kom över för en kopp kaffe och för att säga hejdå. Vi avslutade kvällen med att titta på lite mer André Rieu med Livi. Vi tänkte köpe den sista DVD:n som hon saknar som tack för allting. De är så underbara människor. Jag saknar dem redan!

På måndagen åt vi frukost i lugn och ro tillsammans inna det var dag stt ta tåget tillbaka till Sydney och Summer Hill. (Klockan blev så mycket att jag inte hann lägga upp några mer bilder. Ska göra det imorgon ^^)

Nu är det dags att sova. Godnatt allesammans!

Kvällen Låt:
Missy Higgins - Night Minds


Kommentarer
Postat av: anna

Ni har verkligen haft en händelserik helg förstår jag! Det är jättekul att läsa vad du skriver. Inte mycket tid för vila eller? Men och andra sidan, som Sia brukar säga, sova kan du göra när du blir gammal ;)

Kör så det ryker. Jag ser fram emot att läsa och se mer bilder från Australien. Ha det bäst gumman. Kram.

2010-03-15 @ 17:54:38
Postat av: Elisabeth

Tænk så mycket underbart ni får uppleva!! Jag ær verligen avundsjuk!! Som sagt stå på och sov nær ni blir gamla! Ha det jættebra. Kram

2010-03-15 @ 21:17:22
Postat av: Helen Säverot

Hej Nennis! Kul att läsa din blogg. Du har ju redan sett otroligt mkt spännande saker. och mer lär det bli. Tjejerna saknar sin "syster" men tiden går fort. Har du lust och tid så vore det kul om du kan skicka ett vykort till min klass men jag förstår om du inte kommer ihåg det, du har ju fullt upp. Hälsa Ida och ha det så roligt. Var rädda om varandra så syns vi i maj. Kommer att följa din blogg. Kramizar Helen

2010-03-15 @ 21:26:57
Postat av: Johanna

Hej Nennis.

Låter som du haft fullt upp :O

Här har det inte hunnit hända så mycket. Vinst mot Byttorp, säkert för att jag hejade så innerligt (A)

Annars jobbar vi här hemma men solen tittar fram på dagarna och man är mycket gladare då så snön smälter bort.

Det är väldigt tomt här hemma, var hos dig häromdagen men inte samma sak.

Mira var glad över att se mig iaf

Tänker på dig och saknar dig

Love <3

2010-03-15 @ 21:50:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0